Norske Konsertarrangører samarbeider med Økologisk Norge slik at du kan få gratis hjelp om du ønsker økologisk servering på ditt arrangement.

Om man arbeider for en helhetlig miljøprofil passer økologisk servering godt inn. Stadig flere arrangører satser på økologisk mat og drikke. Ikke uten grunn. Økologisk mat har en merverdi og en rekke kvaliteter som mange etterspør. Fokus på økologiske varer er et viktig miljøvalg. I økologisk landbruk har man bærekraftig produksjon som mål i alle ledd, fra jord til planter, dyr og mennesker. Økologisk landbruk har dokumenterbare positive effekter på miljøet, som f.eks. mindre forurensning til jord, vann- og vassdrag og større biologisk mangfold. 

Arrangementsveiledningen til Økologisk Norge startet allerede i 2003, da de inngikk et samarbeid med Øyafestivalen. Formålet med prosjektet er å utarbeide en permanent tilrettelegging av økologisk matservering for alle større arrangementer som ønsker å servere økologisk mat og drikke, og vil profilere dette. Med støtte fra Landbruksdirektoratet er dette altså et gratis tilbud til alle arrangører, både for de som satser på full økologisk meny og de som vil ha et økologisk alternativ på sitt arrangement.

 

 Du kan få hjelp til blant annet:

  • meny
  • leverandører
  • koordinering/organisering
  • profilering

Lurer du på hvordan du kommer i gang? Sjekk ut nettsiden arrangementsmat.no, der vil du finne mange tips til hvordan du kan gå fram, i tillegg til flere praktiske verktøy for deg som ønsker å legge om til økologisk matservering. Du kan også bestille håndboka Hva smaker ditt arrangement.  

#

Økologisk Norge er en medlemsorganisasjon for alle som har interesse for økologisk mat og produkter, økologisk landbruk, miljø og helse. Vi er et fellesskap for alle som ønsker en bedre, sunnere og mer rettferdig verden. Økologisk Norge er opptatte av at mat og andre produkter skal produseres med hensyn til miljø, mennesker og dyr.

Økologisk Norge ble stiftet i år 2000 for å fremme økologi gjennom kommunikasjon, praktisk og politisk arbeid.

Kontaktperson
Inge Lindseth
Telefon
24 12 41 05
E-post
Hjemmeside