Stemmene er talt opp - Gratulerer til alle finalister og vinnere

Norske Konsertarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut kollegapriser til dyktige arrangører i medlemsmassen.
Fredag 2. mars er det klart for prisfest med høythengende kåringer fra konsertåret 2017.

Konsertarrangører fra hele landet nominerte seg i de ulike kategoriene frem til torsdag 1. februar kl 12.00. Fem finalister i hver kategori ble offentliggjort 15. februar - så stemte arrangørbransjen frem sine favoritter. Vinnerne ble offentliggjort på prisfesten 2. mars på Parkteatret: 


Årets festival 2017: Tons of Rock

Årets helårsarrangør 2017: Rockeklubben i Porsgrunn

Årets nykommer 2017: Vill Vill Vest

Årets konsertbilde 2017: Rockeklubben i Porgrunn og fotograf Max Emanuelson avbildet en konsert med The Dogs 25/2 2017

Årets plakat 2017: Krøsset (Design: Remi Juliebø, Deformat)

 

Finalister - Årets festival 2017

Jugendfest

Jugendfest er Vestlandets største festival. Under festivalen møter du alt fra store internasjonale pop-og EDM-artister til klassiske rockeband. Jugendfest så dagens lys i august 2008 og festivalen gikk fra 2000 besøkende til 24.000 besøkende på fire år. Siden den gang har Jugendfest blitt utsolgt hvert år, også i 2017. Dette året hadde også Jugendfest besøksrekord. Jugendfest sitt primære nedslagsfelt er Møre og Romsdal fylke. De siste årene har vi sett en svært økende andel tilreisende publikum fra både Oslo, Bergen og Trondheim. 

Jugendfest på nett

 

Malakoff Rockfestival

Malakoff Rockfestival er eit fyrtårn for rock i vestlandsregionen. Festivalen leverer kunsterisk innhald av høg kvalitet til eit stort publikum. Barn, ungdom og vaksne fekk sommaren 2017 oppleve eit ekstraordinært artistprogram på tettstaden Nordfjordeid i Sogn og Fjordane. Malakoff er i dag ein av landets største festivalar, og ein institusjon som skapar identitet, enorm stoltheit, dugnadsinnsats som er heilt i særklasse og bulyst i distriktsnorge.

Malakoff på nett

Oslo World

I 2017 presenterte Oslo World, i løpet av 6 dager, 52 konserter, med over 300 artister fra alle verdens kontinenter, på 27 scener, over hele byen. Gjennom kvalitetsmusikk fra hele verden, med et spesielt fokus på Afrika, Asia, Midtøsten og Latin-Amerika, ønsker Oslo World å styrke fri kulturell utfoldelse og ytringsfrihet, og skape en arena der Oslos borgere møter tilreisende gjester med ulik kulturell bakgrunn og erfaring.

Oslo World på nett

Tons of Rock

Tons of Rock har på få år etablert seg som Norges ledende festival innen rock, hard rock og metal. Med artister som Black Sabbath, Slayer, Ozzy Osbourne, Twisted Sister blandet med norske storheter som Kvelertak, Turbonegro, Emperor og Satyricon har festivalen på Fredriksten Festning i Halden nådd ut til hele verden - og i 2017 kom det publikum fra 31 land.

Tons of Rock på nett

Øyafestivalen

Øyafestivalen er en av de best kuraterte festivalen i Norge og har en bredde i det musikalske programmet som ingen andre kan matche. Allerede onsdag ettermiddag var mange tusen innenfor portene og til tross for en regntung første festivaldag hygga folk seg med etablerte favoritter og masse ny musikk. Selv de minst kjente navna i programmet, hadde godt besøk. Det var en fantastisk festival fra Klubbdagen til avslutningskonsertene med Lars Vaular i Amfiet og The Hellacopters i Teltet.

Øyafestivalen på nett

Finalister - Årets helårsarrangør 2017

Parkteatret

Parkteatret feiret 15-årsjubileum i 2017. Gjennom femten år har Parkteatret presentert hundrevis av norske og utenlandske utøvere. Vi har hatt mer enn 4000 arrangement og mer enn 700 000 publikummere. Gjennom våre søndagskonserter Sunday Digestive, har vi bidratt til å gi mange unge utøvere et springbrett til en videre karriere - og gjennom Ynglingkonsertene har vi sørget for at flere og flere over hele Oslo og Norge øker fokuset på å sette opp konserter med fri aldersgrense.

Parkteatret på nett

Studentersamfundet i Trondhjem

Studentersamfundet i Trondhjem er en økonomisk uavhengig medlemsorganisasjon, og drives av og for studenter. Med våre tre scener, Knaus, Klubben og Storsalen, arrangerer vi på Studentersamfundet i Trondhjem 4-6 konserter hver uke. På vår største scene, Storsalen, var over halvparten av konsertene i 2017 utsolgt og med våre minifestivaler Elektro- og HiphopSamfundet var 2017 et av de aller beste årene Samfundet har hatt konsertmessig. 

Samfundet på nett

Rockefeller

På Rockefeller er døren høy og terskelen lav for absolutt alle som elsker musikk, uavhengig av alder, kjønn, farge, kulturell bakgrunn og sosial status. Rockefeller har i over 30 år kombinert det folkelige og etablerte med det fremadstormende og kontemporære, med Di Derre den ene dagen og J Hus den neste. Hver uke er en eneste lang fest og festival, der høydepunktene kommer så hyppig at de umulig lar seg ramse opp. 

Rockefeller på nett

Rockeklubben i Porsgrunn

Rockeklubben i Porsgrunn (RiP) er en liten rockeklubb i Porsgrunn som serverer et bredt musikalsk tilbud til Grenland og omegn. Vi har åpent nærmest hver lørdag i sesongen og holder både konserter for de over 18 og konserter med fri aldersgrense. Det betyr rundt 30 konsertopplevelser hvert år! Alt vi gjør gjøres med lidenskap og et brennende engasjement for musikk og konsertopplevelser. Alt arbeid gjøres på dugnad. 

RiP på nett

Terminalen Byscene

Terminalen Byscene er en sjangeruavhengig konsert- og kulturscene som ligger midt i Ålesund, byen som før april 2015 ble kalt "et svart hull på turnéplanen til de fleste norske band". På landsbasis er vi en av de klubbscenene som greier å opprettholde høyest aktivitet, beliggenheten mellom fjord og fjell til tross, og vi er en av de største samlingspunktene og kulturscenene i vår region. 

Terminalen på nett

Finalister - Årets nykommer 2017

Bakkefestivalen

Bakkefestivalen er en helt fersk musikk- & miljøfestival på Møllenberg i Trondheim, som arrangeres av en gjeng frivillige kultursjeler med gjennomsnittsalder på 24,5 år. Vårt formål er å sette fokus på regional kultur, mat og drikke, øke kunnskap om bærekraftighet gjennom positive opplevelser og være en springbrett-arena for lovende band og artister fra Trøndelag. Festivalen ble arrangert for første gang 6. mai 2017 og ble utsolgt på første forsøk!

Bakkefestivalen på nett

Elvevill

Ungdomskulturhuset G60 er ansvarlig arrangør for ungdomsfestivalen Elvevill - en gratis, rusfri festival for unge mellom 13-20 år. Elvevill er en festival for ungdom, arrangert av ungdom, og med ungdom på scenen - side om side med store nasjonale artister. I løpet av svært kort tid har Elvevill blitt en stor suksess med 2000 besøkende i 2017! Festivalen ble arrangert for første gang i 2015. 

Elvevill på nett

Kulturhuset i Oslo

Kulturhuset i Oslo åpnet i nye lokaler 26. april 2017 etter fire års suksessfull drift i et nedlagt Postkontor som byens mest aktive scenehus. Målet har siden starten vært å løfte de smale musikksjangrene som allerede har begrensede arenaer å eksponere seg på. Kulturhuset har en rekke egenproduksjoner og samarbeider med NMH og konsertserien Fritt Fall, som viser jazz og klassisk i en nedstrippet setting. Huset er en aktiv arena og en pulserende møteplass for musikkbransjen og musikkinteresserte.

Kulturhuset i Oslo på nett

Rabalderfestivalen

Rabalderfestivalen er en kulturfestival for barn og unge i Møre og Romsdal. Målgruppen er 3-13 år, pluss at festivalen har en egen dag for ungdom mellom 13 og 18 år. Festivalen arrangeres i Reknesparken midt i Molde by og har tre scener med konserter, teater, og scenekunst. Festivalen ble arrangert for første gang 1-2. juli 2017 og solgte ca 1800 billetter.

Rabalderfestivalen på nett

 

Vill Vill Vest

Vill Vill Vest er en nasjonal musikkfestival som ble stiftet i 2016 i Bergen. Sentrale musikkaktører på Vestlandet gikk sammen for å opprette Foreningen Vill Vill Vest. Hovedaktiviteten til Vill Vill Vest er å arrangere en musikkfestival og en musikkonferanse som foregår parallelt på flere ulike beliggenheter i Bergen. Festivalen skal styrke samarbeidet mellom musikkaktører og bygge en sterkere lokal musikkbransje.

Vill Vill Vest på nett

Finalister - Årets konsertbilde 2017

Rockeklubben i Porsgrunn

Fra nominasjonsteksten
Dette bildet viser ALT som er fett med klubbkonserter på små, intime scener - med band som gir alt! Det RiP handler om oppsummeres perfekt i dette ene bildet. The Dogs på RiP 25/2 2017. Foto: Max Emanuelson. 


Faglig vurdering
Et øyeblikk som bringer noe nytt til sjangeren. Energien, teknikken og komposisjonen krever reaksjon og et godt øye fra fotografen, og dette øyeblikket fanger årsak og konsekvens på en meget god måte. God interaksjon mellom artist og publikum som gjør dette til et bilde man husker godt blant de alle innsendte bildene. Meget flott gjort.

Jugendfest

Bildet viser Kygo på Jugendfest 2017. Fotograf er Johannes Lovund som ble kåret til verdens beste festivalfotograf i 2016 av bransjenettstedet edmsauce.com. Over 19 000 personer fra 63 land avga stemmer i konkurransen.

 

Faglig vurdering
Fotografens plassering tar oss inn i artistens synsfelt og vi får dele energien og adrenalinet som denne folkemassen sannsynligvis gir artistene. Det er lett å forstå motivasjonen dette kan gi en utøvende artist. Kombinasjonen hender, bevegelse og fyrverkeri gir en klassisk god følelse som fotografen har fanget flere lag av i dette bildet.

Miniøya

Miniøya er Norges største musikk- og kulturfestival for barn og unge. Bildet er fra konserten med Cezinando på Miniøya 2017. Fotograf er Michael Schult Ulriksen. 

Faglig vurdering
Bildet skiller seg ut blant de innsendte bildene i sin enkelhet. Et mellommenneskelig møte der berøringen mellom artist og publikummer blir et subtilt, ekte og isolert øyeblikk i en ellers energisk scene som vi kjenner fra konsertscenene. Øyeblikket føles nære og ikke så distansert som mange konsertbilder kan være på grunn av plasseringen til fotografen og vidvinkelobjektivet som benyttes.

Miniøya på nett

Slottsfjell

Bildet er fra en konsert med NMG/G-Huset på Kongescenen, på Slottsfjellfestivalen 2017. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Faglig vurdering
Fotografens plassering og teknikken i dette bildet viser en unison energi som er i ferd med å møtes på midten. Et godt fanget øyeblikk der man forventningsfullt ser for seg resultatet av handlingen som utføres. Bildet står som et manifest på en god konsertopplevelse med masse trøkk og interaksjon mellom publikum og artist/musikere.

Studentsamfunnet Driv

Bildet er fra en konsert med Kvelertak og Ondt Blod 23. mars på studenthusets største scene - SNN Scene. Fotograf er Daniel Lilleeng.

Faglig vurdering
ENERGI og interaksjon i flere lag. Komposisjonen og publikumsrekkene oppover i bildet, samt dybdeskarpheten gir masse informasjon som man kan granske i flere runder. Et fotografi som pauser interaksjon, viser personlighet og kroppsspråk hos artisten. Bildet skriker engasjement..

Finalister - Årets plakat 2017

Krøsset

Krøsset gir unge og etablerte rock, blues og metallband ei scene - og publikummet en venue de kan stole på at leverer det de ønsker. Kanskje Oslos beste rockevenue!

Krøsset ble plukket ut som finalist for tre av sine plakatbidrag.

Se de tre plakatene

Slottsfjell

Slottsfjell har fra oppstarten i 2003 gått fra å være en liten festival drevet av en kompisgjeng til å bli en av landets største pop&rock-festivaler. Noe av det mest unike med Slottsfjell er det spektakulære festivalområdet i flere platåer og naturskjønne omgivelser.

Plaakten for 2017 er designet av Kitchen Reklamebyrå. Det topografiske området er skissert, deretter 3D printet ut på capa. Så har fotograf Einar Asklaksen tatt bilde av topografien og resten er digitalt satt sammen.

Trondheim Calling

Trondheim Calling er Norges største nasjonale musikkonferanse og Midt-Norges største musikkfestival i vinterhalvåret. Arrangementet hadde 1300 konferansedeltagere, over 100 artister og totalt over 8000 publikum i 2017.Trondheim Calling består av to deler, en musikkfestival og en musikkonferanse.

I 2017-utgaven lagde vi én plakat for hver artist som spilte på festivalen, totalt 75 artister som fikk hver sin unike plakat, med tanken om at på Trondheim Calling er alle artister headlinere! 

Se alle 75 plakatene

USF verftet

USF Verftet er Bergens største flerscenehus for musikk, film og kunst. Hvert år kommer omlag 120 000 publikummere for å oppleve store ting. Metal, jazz, EDM, plingplong, bygderock og hipsterpop -internasjonale gigastjerner og lokale musikkometer - det er på USF det skjer. Hele tiden, hver dag, hele året. Illustratøren for plakaten som er nominert er illustratør Robert Høyem. 

Øyafestivalen

Øyafestivalen startet med filosofien om å bygge opp musikkscenen i Oslo. Mange år senere har Øya blitt den største musikkfestivalen i Norge med en sterk internasjonal identitet, over 300 konserter gjennom året med et bredt spekter av anerkjente og internasjonale artister og over 100.000 besøkende hvert år.

Festivalplakaten 2017 innledet Erland Banggrens første år som designer for Øyafestivalen, både med ny profil, logo og uttrykk.

Prisutdeling

Arrangørkonkurransens prisutdelingen for konsertåret 2017 vil foregå på Parkteatret fredag 2. mars kl 18.00 (under by:Larm). Det serveres mat fra kl 17.00. Baren er også åpen. Prisutdelingen er åpen for Norske Konsertarrangørers medlemmer, venner og samarbeidspartnere. Husk å melde deg på så fort som mulig for å sikre deg plass. 18 års aldersgrense. Antrekk: arrangørfint. Man trenger ikke by:Larm-pass for å delta.

Påmelding prisutdeling

Prisutdeling - Arrangørkonkurransen

De gjeveste prisene for konsertåret 2017 deles ut på Parkteatret Scene fredag 2. mars 2018, kl 18.00. 

59.923487,10.758253,15
Meld deg på vårt nyhetsbrev