Velkommen!

Sammen med Folken og Stavanger konserthus inviterer vi til årets store begivenhet - Arrangørkonferansen 2019 i Stavanger! Dette er den største og viktigste møteplassen for landets arrangørbransje og vi gleder oss til å samle hundrevis av arrangører for å utveksle erfaringer, bygge nettverk og videreutvikle live-segmentet i Norge. Konferansen er lukket for NKA sine medlemmer og samarbeidspartnere.

I forbindelse med konferansen innkaller vi også medlemmer til landsmøte, fredag 18. oktober kl .17.00.

Program

torsdag 17.10
18:00 - 20:00
Registering og innsjekk

Sted: Lobbyen til Comfort Hotel Square

Registrering og innsjekk til Arrangørkonferansen 2019 for de som ankommer Stavanger torsdag 17. oktober. 

 

 

fredag 18.10
09:30 - 11:00
Registrering og innsjekk

Sted: Foajeen, Stavanger konserthus

Registrering og innsjekk til Arrangørkonferansen 2019.

 

  

11:00 - 11:30
NKA ønsker velkommen

Sted: Stavanger konserthus

- NKA ønsker velkommen til Arrangørkonferansen 2019
- Velkommen fra vertskapet Folken og Stavanger konserthus
- mm

11:30 - 12:30
Fuck social media!

Sted: Stavanger konserthus

Dare to think like Disney, Borussia Dortmund and LEGO! Stop thinking about selling tickets! It`s about finding, binding and earning a loyal audience. The Boss, In Flames and - for God's sake- Kate Perry already set a good example for your festival and venue. With a platform as the start and end point for all your fan communication. Cor Hospes learns you how to do it. There is no other way. Unless you prefer a dead end...

Cor Hospes fra Nederland har skrevet flere bøker om content marketing, og arbeider med å hjelpe andre til å fortelle den gode historien. I oktober kommer han til Arrangørkonferansen for å snakke om og utfordre arrangører til å tenke nytt om markedsføring og salg av billetter. Foredraget holdes på engelsk.
v/ Cor Hospes

 

12:30 - 13:30
Lunsj

Lunsj på Stavanger konserthus

 

 

13:30 - 14:20
Hjelp jeg har blitt leder!

Sted: Stavanger konserthus

Det kan komme brått på, plutselig sitter man der og har leder eller sjef i tittelen sin. Kanskje er det daglig leder, festivalsjef, styreleder, gruppeleder, teamleder eller noe annet. Du skal få folk til å bevege seg i samme retning, jobbe mot samme mål, men det er jaggu ikke lett. Hvorfor er dette så vanskelig? Og er det noen måter å gjøre lederjobben litt lettere på? Stine Mari Røverdatter skal forsøke å svare på dette.
v/ Stine Mari Røverdatter 

 

13:30 - 14:00
Mangfold og inkludering - se potensialet

Sted: Stavanger konserthus

When Diversity and inclusion are ignored, a vast amount of value and potential is simply wasted. It’s been proven in the business world that diversity is good for the bottom line, so why are so many cultural organisations still missing out? 

Mel Larsen inviterer deg til å utforske eksisterende barrierer og viser til metodikk for å utvikle en inkluderende organisasjon og et mangfoldig publikum. Foredraget holdes på engelsk.
v/ Mel Larsen 

13:30 - 14:20
Tilgjengelig nettside

Sted: Stavanger konserthus

Nettsiden er ofte første møte med publikum. Enkel og god informasjon på nettsiden skaper trygghet for publikum og spesielt for de som er avhengig av tilrettelegging og kan være avgjørende om man velger å kjøpe billett til et arrangement eller ikke. Jim Frode Hoff fra Smart Media i Steinkjer vil gi innføring i god og effektiv kommunikasjon og informasjon på hjemmesiden, og ikke minst, om hvordan man skal imøtekomme lovkravet fra Direktoratet for forvaltning og IKT, om universell utforming av hjemmesiden innen 01.01.2020. Du kan lese mer om dette på uu.difi.no

 

14:00 - 15:20
Mangfold - hva nå? Mindre snakk og mer action!

sted: Stavanger konserthus

 «Ansvarsfraskrivelsenes tid er forbi, folkens. Bli med på et løft for å gjøre arrangørfeltet mer inkluderende – på ekte» har daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal uttalt.

Kulturfeltet skal gjenspeile det kulturelle mangfoldet i samfunnet vårt men det skjer i svært liten grad i kunst- og kulturfeltet, og i arrangørfeltet spesielt. Hvilke grep må arrangørene ta for å lykkes med reel inkludering?

NKA hadde en samtale på årets by:Larm om dette, der vi løftet fram arrangører som har jobbet bevisst med mangfold i mange år- spydspissene i dette arbeidet. Men hva med resten av arrangør-Norge - og er det slik at så lenge noen gjør noe, så slipper de andre å gjøre så mye?

I denne samtalen ønsker vi å løfte disse utforingene og diskutere mulige framtidige løsninger for hele arrangørfeltet. Vi har i tillegg invitert direktør i Norsk Filminstitutt, Sindre Guldvog, som kan fortelle om hvilke grep de har gjort for lykkes med dette arbeidet. 

I panel: Sindre Guldvog (Norsk Filminstitutt), Tone Østerdal (NKA), TBA
Moderator: Hannah Wozene Kvam

14:30 - 16:30
Workshop: Konsertproduksjon

Sted: Stavanger konserthus

Hvilke faktorer spiller inn på en god og profesjonell konsertproduksjon? Hva er det viktigste man må tenke på for å sikre god planlegging og gjennomføring, godt lederskap, og kommunikasjon? Kim vil trekke inn eksempler fra tidligere produksjoner for å synliggjøre aktuelle problemstillinger. Sammen skal man prøve å finne svar på hvordan man driver prosjektet frem og avvikler det på en vellykket måte for alle involverte, på, bak og foran scenen. Vi ønsker innspill til problemstillinger som skal tas opp og åpner mulighet for dette når det nærmer seg konferansen. 
v/ Kim Osmundsvaag

14:30 - 16:30
Workshop: Facebook Ads manager

Sted: Stavanger konserthus

Ønsker du å ta some-annonseringen din til neste nivå?
Annonsering på Facebook og Instagram trenger verken være dyrt eller krevende, men vet du hvilke muligheter du har? Elisabeth er fagansvarlig for sosiale medier i Oculos AS og er en kløpper på annonsering på Facebook og Instagram. Hun holder jevnlig workshops hvor hun gjennomgår Facebook Annonseadministrasjon (Ads Manager) fra A-Å og gir gode tips om målgrupper, formater, pixler og A/B-testing. I denne workshopen lærer du å utnytte det enorme annonseringspotensialet du har i Facebook og hvordan du løfter resultatene dine til neste nivå.

Workshopen passer for deg som allerede er godt i gang med annonsering på Facebook, men som trenger en grundig innføring i Facebooks Annonseadministrasjon. Det anbefales på det sterkeste at alle deltakere har med egen Mac/PC og ha gjerne et par spørsmål klare til workshopen.
v/ Elisabeth Vikanes

15:30 - 16:30
NKAs medlemstilbud

Sted: Stavanger konserthus

Korte presentasjoner fra NKAs ulike samarbeidpartnerne, deres medlemstilbud og produkter. Informasjon om deltagende samarbeidspartnere kommer senere. 

 

17:00 - 19:00
Landsmøte 2019

Sted: Stavanger konserthus

Saksliste:

 1. Konstituering
 2. Årsberetning
 3. Vedtekter
 4. Arrangørpolitisk plattform
 5. Handlingsplan
 6. Medlemskontingent
 7. Innkomne saker
 8. Valg

Møtet er ferdig kl 19.00, under forutsetning av endt saksbehandling.

 

20:30 - 23:00
Middag

Mer informasjon kommer senere. 

 

 

lørdag 19.10
10:00 - 10:50
Fly on the wings of love

Sted: Stavanger konserthus

I 2019 går Stokkøyafestivalen inn i sitt andre år som plastfri festival. Øyafestivalen byttet ut engangsglass med gjenbruksglass. Live Nation annonserte at de skal halvere sine utslipp på verdensbasis inn 2030 og kutte all engangsplast innen 2021. Klimaprisen "Etter Oss" fikk inn over 250 låter med klima som tema. Det popper opp stadig flere gode tiltak i ulike deler av bransjen.  NKA samler representanter fra hele musikkfeltet til en samtale om hvordan vi fremover kan samarbeide om effektive miljø-og klimatiltak. 

I panel: Sarah Winona (Indianer), TBA
Moderator: Julie Forchammer

11:00 - 12:50
Rundbordsmøte for daglig ledere

Sted: Stavanger konserthus

Mer informasjon og påmelding kommer senere. 

 

 

11:00 - 12:50
Rundbordsmøte for studentarrangører

Sted: Stavanger konserthus

Mer informasjon og påmelding kommer senere.

  

11:00 - 13:00
Satelittkontor med MUO og Kulturrådet

Sted: Stavanger konserthus

Møt Musikkutstyrsordningen (MUO) og Kulturrådet.  De er tilstede for å prate og veilede NKA sine medlemmer med spørsmål, søknader og alt annet du måtte ha på hjertet. Mer informasjon finner du her.

 

12:00 - 13:00
Møt din mentor

Sted: Stavanger konserthus

På Arrangørkonferansen får du mulighet til å ha eksklusive møter med personer i arrangørbransjen. Få verdifulle tips og førstehåndskunnskap gjennom et møte med en eller flere av våre  utvalgte mentorer. Hvert møte varer i 10 min. 

Les mer om mentorene her.

Påmelding åpner senere.

13:00 - 14:00
Lunsj

Lunsj på Stavanger konserthus

 

 

14:00 - 15:50
Klubbdrift- konseptutvikling og programmering

Sted: Stavanger konserthus

Jens Jepsen er daglig leder i Klaverfabrikken som er et spillested som holder til på Hillerød i Danmark. Klaverfabrikken er en frivillig drevet forening som har eksistert siden 1994. I tillegg til konsertvirksomheten, gjør de veldig mange andre aktiviteter som for eksempel teater, tegne og malekurs, pensjonistgrupper, øvingslokaler mm. Jens skal i denne programposten snakke om hvordan de jobber med forskjellige målgrupper gjennom disse aktivitetene og hvordan man kan gjøre dette overførbart til ditt spillested. 
v/ Jens Jepsen

 

14:00 - 15:50
Workshop- Mangfold

sted: Stavanger konserthus

Hvilke grep kan arrangører ta for å skape mer mangfold på scenen, foran scenen og bak scenen? Hvorfor er egentlig dette så viktig å ha fokus på? Kan kulturelt mangfold være god business? Alle disse spørsmålene (og mer) har Interkultur prøvd å finne svaret på i sin nye håndbok for kulturarrangører: «Mangfold i kulturlivet», som ble utgitt i mars 2019.

I denne workshopen gjør vi et dypdykk ned i temaet. Hva fungerer, og hva fungerer ikke? Vi ser hva vi kan lære fra andre arrangørers erfaringer og råd, både nasjonalt og internasjonalt. Gjennom ulike praktiske oppgaver får du også muligheten til å se nærmere på egne arrangementer og organisasjon, og få inspirasjon til hvordan dere kan bli bedre på mangfold og nå ut til et bredere og større publikum.
v/ Marit Over-Rein Stokkenes og Kaja Jorem

14:00 - 14:50
TBA

Sted: Stavanger konserthus

 

 

15:00 - 15:50
Ta vare på din psykiske helse

Sted: Stavanger konserthus

Vårt felt er preget av engasjerte idealister og det er ofte en flytende grense mellom arbeid, fritid og privatliv. Dette gjør oss sårbare når det kommer til utbrenthet og stress-relaterte helseplager. Hvilke kjennetegn har utbrenthet, stress, angst og depresjon og hvordan vet man at man selv er i faresonen for å utvikle dette? Og ikke minst, hvor får man hjelp? Werner Fredriksen fra Rådet for Psykisk helse kommer til Arrangørkonferansen i Stavanger for å snakke om dette og hvilke forebyggende tiltak man som enkeltperson og organisasjon kan gjøre for å imøtekomme disse utfordringene.
v/Werner Fredriksen, Rådet for psykisk helse

 

16:00 - 17:00
NKA goes Stavanger - et slags talkshow

Sted: Stavanger konserthus

Som avslutning på det faglige programmet inviterer vi til et slags talkshow med flere lokale, celebre gjester, gode historier og generell topp stemning. Dette bør du ikke gå glipp av!

Talkshowvert: Guttorm Andreasen

 

 

18:00 - 19:30
Sosialt program

Alternative sosiale aktiviteter før vi samles til middag kl. 20.00

 • Omvisning på Folken
 • Joggetur
 • mm.

Mer informasjon kommer. 

20:00 - 23:00
Festmiddag i Stavanger konserthus

Mer informasjon kommer senere. 

 

 

Innledere

Cor Hospes
Cor Hospes
Markedsføring og sosiale medier

Cor Hospes is the creative director of the content marketing agency, Merkjournalisten, which helps brands and people become better at telling good stories. Cor has written several bestsellers about content marketing, storytelling and social media. Previously he was an independent journalist and copywriter for 20 years. He is an internationally renowned speaker, lives in Amsterdam with his wife and two daughters and loves music.

Mel Larsen
Mel Larsen
Mangfold og inkludering

Rådgiver & Coach Mel Larsen har jobbet med kunst, kulturarv og næringsliv i over 30 år og driver eget firma med fokus på publikumsutvikling. Hun har jobbet med bla. Arts Council England, Australian Arts Council, CARIFORUM, The British Council, StillArt Sweden and MLA London. Hennes arbeid har ført henne til mange deler av verden, senest med å holde kurs og opplæring i publikumsutvikling i fem byer i Russland for "The British Council and the Arts Marketing Association". Hun har grundet tre festivaler i Sør-London, er forfatter av boken "A Guide to Working with Arts Ambassadors" og medforfatter av "Open Up: museums for everyone". www.mellarsen.com

Kaja Jorem
Kaja Jorem
Mangfold / Publikumsutvikling

Kaja Jorem er seksjonsleder for Interkultur, og hovedansvarlig for Interkultur Kompetanse, et nasjonalt kompetansesenter for flerkulturell formidling i Drammen kommune. Hun har en master i internasjonal økonomi fra Handelshøyskolen i København, en ettårig master i kulturledelse fra Montreal og en bachelor i antropologi og utøvende kunst. Før Interkultur jobbet hun ved Den norske ambassaden i Dar es Salaam og Innovasjon Norge. Hun har tidligere ledet Oslo Arkitekturtriennale og hatt oppdrag for blant annet Festspillene i Bergen, McCord Museum, UNESCO, med mer. Interkultur er en helårsarrangør i Drammen med fokus på formidling av internasjonal kunst- og kultur, og et nasjonalt kompetansesenter for flerkulturell formidling.

 

Kim K. Osmundsvåg
Kim K. Osmundsvåg
Konsertproduksjon

Kim K. Osmundsvåg har lang fartstid innen konsertproduksjon, prosjektledelse og avvikling. Som produksjonsleder har han hatt ansvaret for hovedsakelig internasjonale artister på alt fra klubbscener og festivaler til de største arenaene som Telenor Arena og Ullevaal Stadion. Kim har også erfaring innen utforming og planlegging av større utendørsarrangementer. Han har jobbet som Head Of Production for den internasjonale delen av Atomic Soul i 4 år og er nå ansatt i sitt eget produksjonsselskap Fivecelsius.

Marit Over-Rein Stokkenes
Marit Over-Rein Stokkenes
Mangfold / Publikumsutvikling

Marit brenner for at alle fortjener gode kulturopplevelser, og at kulturarrangører må tørre å satse mer mangfold både på, foran og bak scenen. Hun jobber i Interkultur, som både er en helårsarrangør og et nasjonalt kompetansesenter for flerkulturell formidling. Som arrangør jobber Interkultur kontinuerlig med å nå ut til nye publikumsgrupper og spesielt da den flerkulturelle delen av befolkningen og ungdom. De har også utviklet en håndbok i flerkulturell formidling og publikumsutvikling for kulturarrangører, som kommer i 2019. Ved siden av jobben i Interkultur er Marit medeier i Romfarer United, og har fartstid som blant annet markedssjef på Union Scene og arrangementsansvarlig på Ungdomskulturhuset G60.

Jens Jepsen
Jens Jepsen
Klubbdrift

Jens Jepsen er 33 år og jobber som daglig leder ved kulturhuset Klaverfabrikken i Hillerød, 30 km nord for København. Jens har vært en del av Klaverfabrikken siden 2002, først som en frivillig kulturell entreprenør, siden som leder av musikkavdelingen og nå som leder av hele Klaverfabrikken.
Foruten hans arbeid på Klaverfabrikken er Jens Jepsen musiker, sangskriver og driver selskapet Musikvinkel, hvor han bla. rådgiver kommunene om etablering av arenaer, ungdomskultur og frivilligkultur. I 2013-2017 var Jens nestleder i Dansk Live og er for tiden styreleder for organisasjonen JazzDanmark.

Elisabeth Bekken Vikanes
Elisabeth Bekken Vikanes
Sosiale medier

Elisabeth har en bachelorgrad i kulturprosjektledelse og jobber i dag som fagansvarlig for sosiale medier i digitalbyrået Oculos AS. Hun elsker musikk og kultur og har en CV stappet med utallige timer som både frivillig og ansatt i flere store og små kulturprosjekter. I sommerferien, når hun ikke sitter på kontoret jobber hun blant annet med Palmesus og Slottsfjellfestivalen.

Werner Fredriksen
Werner Fredriksen
Seniorrådgiver i Rådet for psykisk helse

Werner har 28 års erfaring med innholdsproduksjon, planlegging og gjennomføring av nasjonale kampanjer og arrangement. Han har jobbet med inkluderende arbeidsliv siden 2006 i Rådet for psykisk helse, der han nylig har jobbet med implementere deres kurstilbud for 2019 og 2020, som et virkemiddel for å bidra til bedre livskvaliteten i befolkningen. Han har ellers erfaring gjennom arbeid som prosjektleder for inspirasjonssamlinger og samhandlingskonferanser for NAV og ledet utviklingen av pilotkurset Hverdagsglede®.  

Stine Mari Røverdatter
Stine Mari Røverdatter
Ledelse

Stine Mari er økonomi- og administrasjonssjef i Friction og har lang erfaring med klubbdrift, fra Blå, Kanonhallen og Cafe Mono. Hun har også jobbet med økonomi og kontrollerarbeid på en rekke festivaler i tillegg til å ha flere styreverv. Stine Mari studerer organisasjon, styrearbeid og ledelse på BI og kombinerer ofte faglige modeller med praktisk erfaring og øvelser for å informere, inspirere og motivere deltakerne til videre innsats  

Hannah Wozene Kvam
Hannah Wozene Kvam
Mangfold / Publikumsutvikling

Hannah Wozene Kvam har i 25 år jobbet som artist, skribent og formidler og er brennende opptatt av mangfoldsfeltet. Hun er for tiden ansatt i kulturseksjonen i Akershus fylkeskommune med spesielt ansvar for publikumsutvikling og mangfold. Hun er spesielt opptatt av hvem det er det som treffer beslutninger og hvilke perspektiv  som fremmes i kultursektoren. Hvem er det som deltar? Og hva skjer når deltakelsen uteblir?

Sindre Guldvog
Sindre Guldvog
Mangfold

Sindre Guldvog har vært direktør for Norsk filminstitutt siden 2014. Tidligere har han ledet forlaget Cappelen og Bonnier Holding Norway. Han er siviløkonom fra BI med videre studier fra Universitetet i Oslo, spesialisering i matematikk og informatikk.

Jim Frode Hoff
Jim Frode Hoff
Tilgjengelighet

Jim Frode Hoff er utdannet med en bachelor i informatikk og arbeider som utvikler i Smart Media. Sommeren 2013 hadde Jim Frode turnus hos Difi som utvikler, og fikk dermed innblikk i universell utforming-regelverket. Han har i ettertid holdt foredrag om universell utforming, og er bedriftens go-to rundt emnet.

Julie Forchammer
Julie Forchammer
Klima og miljø

Jobbet frivillig på sin første festival da hun var 6 år gammel. Siden da har hun startet opp spillesteder (John Dee), vært manager for Gluecifer, Cato Salsa Experience, Jim Stärk, The Real Ones med flere, reddet regnskog i Regnskogfondet, vært miljøsjef for Øyafestivalen. Og nå bor hun i Vang i Valdres og er festivalsjef for Vinjerock - et av Norges mest populære kulturarrangementer. 

Guttorm Andreasen
Guttorm Andreasen
Talkshows

Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne og allsidige journalister. Han har jobbet som programleder og journalist i radio og tv siden 1985 og har landets aller bredeste platesamling! Guttorm Andreasen er en populær foredragsholder, konferansier og sceneintervjuer, musiker, DJ og kulturarrangør.

Vidar Bråthen
Vidar Bråthen
Kulturrådet

Utdannet musikkviter fra UiO, med en master/hovedfag i musikkvitenskap fra 2000. Begynte å jobbe i Kulturrådet i 2001. Jobbet da med ordninger som var forløpere til arrangørordningen (turné- og arrangørstøtte for populærmusikk og tilskudd til lokale musikktiltak). I perioden 2006-2012 jobbet han i Norsk jazzforum, bl.a. med en egen tilskuddsordningen for jazzklubber. Har siden 2012 jobbet i Kulturrådet igjen, og har arbeidet med nesten alle tilskuddsordningene på musikkområdet, samt flere ordninger innenfor litteraturfeltet. Siden våren 2017 har jeg hovedsakelig jobbet med arrangørordningen og støtteordningen for musikkfestivaler.

Karen Sofie Sørensen
Karen Sofie Sørensen
Daglig leder, MUO

Karen Sofie er ny daglig leder i Musikkutstyrsordningen og er på plass på arrangørkonferansen for første gang i ny rolle. Hun har tidligere vært daglig leder for Brak i Bergen, har drevet Bruket bar og scene i Oslo, er styremedlem i Music Norway og har tidligere sittet i styret til Norske Konsertarrangører og Vill Vill Vest.

Kjetil F. Wevling
Kjetil F. Wevling
Fagansvarlig, MUO

Kjetil er fagansvarlig i Musikkutstyrsordningen. Han jobber med ulike prosjekter og kompetansehevende tiltak innen lysdesign, lydteknikk og annet som har med den tekniske siden av musikk og scenekunst. Noen av dette er å produsere kurs, workshops og foredrag, arrangere fagsamlinger, kjønnsbalanse- og mangfoldsprosjekter, kartlegginger, håndbøker og legge til rette for praksisplasser.

Nina Popperud
Nina Popperud
Rådgiver, MUO

Nina er rådgiver i Musikkutstyrsordningen, og kommer til Arrangørkonferansen for å svare på og rådgi medlemmer som lurer på noe rundt å søke øknomisk støtte fra MUO. Musikkutstyrsordningens formål er å sikre gode vilkår for øving og fremføring av musikk og scenekunst. Musikkutstyrsordningen gir tilskudd til øvingsutstyr, fremføringsutstyr, akustiske tiltak, samt bygg og utbedring av øvingsrom.

Det er her det skjer!

Arrangørkonferansen 2019 finner sted i Stavanger Konserthus. 

58.975612,5.7228,17
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Norske Konsertarrangører (ca. 15-20 per år)