Worst Case

Vi har alle klampet i klaveret, dratt ut feil ledning, ufrivillig fornærmet en artist eller booket en turné som har endt opp som mareritt. Idéen til denne samtalen fikk Thomas Digervold etter enda et foredrag med eksempler på “Best Case Scenario” – hvordan det burde gjøres. Det er jo mye morsommere og mer lærerikt å prate om dårlige eksempler: Om hvordan det ikke bør gjøres! 
 
Erfarne arrangører kommer for å fortelle historiene de ikke er stolte av og om feil de har gjort, sånn at du slipper å gjøre dem selv, samtidig som du får deg en god latter eller to. Vi gjør alle feil eller havner i kjipe eller rare situasjoner i musikkbransjen, la oss feire dette i stedet for å late som om det går på skinner. 
“Enten gikk det bra eller så gikk det over” kan vel være mottoet til historiene vi samler her. Eller kanskje “Smooth sailing does not make a good sailor”. 
 
Velkommen! Her blir historier til skrekk, advarsel og hånlatter. 

THOMAS DIGERVOLD, Moderator Worst Case, PR og markedsføringansvarlig Vill Vill Vest, PR ansvarlig /AR ved Apollon Records

Thomas jobber for tiden som PR- og markedsføringansvarlig på Vill Vill Vest og PR ansvarlig /AR ved Apollon Records. I tillegg studerer han Arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Bergen. Har tidligere jobbet som arrangementsansvarlig ved Hulen Bergen og Studenthuset Driv i Tromsø, vært medeier i New Kicks Booking. Har drete på draget innen felt som booker, manager. Vært frivilligansvarlig, backstageansvarlig, produksjon- og artistvert på mange festivaler, fra Øya, Bukta, Slottsfjell, Storås og til Hove, Quart og Festspillene i Bergen.

"Det er veldig gøy å være tilbake og gjøre Worst Case på NKA samling, siden det var på nachspiel en tidligere arrkonf ideen ble født! Fordelen med å være sjefen for Worst Case er jo at jeg fritt får velge hvem som ska være med og denne gangen har det blitt et drømmelag av røvere som jeg vet har mye gull og skjeletter i skapet"

FRODE NAKKEN, Rauma Artist & Event, bookingansvarlig for PHI Entertainment

Frode Nakken er 42 år, ugift og bor på Åndalsnes. Han driver Rauma Artist & Event, med voksenjobb som forsikringsrådgiver i IF. I tillegg er han bookingansvarlig hos PHI Entertainment, har "presse on site" på Tons of Rock i Halden, arrangerer diverse events og er agent for noen band. Nakken startet opp og drev RaumaRock-festivalen i 11 år, og har ellers jobbet et år i Vinjerock med booking og hadde seks år i Norsk Rockforunds Festivalfagråd, både som medlem og leder.

"Med godt over 20 år i arrangørbransjen har det jo blitt noen hendelser, spørsmålet er hva som egner seg for offentligheten...."

ANITA OVERELV, sjef for Hamsundagene litteraturfestival

Anita Overelv er sjef for Hamsundagene litteraturfestival og produsent for Hamsunsenteret. Tidligere festivalsjef for Trænafestivalen.

 

"Musikkfestivaler er såååå 2015...Det er bøker som er punkrocken nå"

STEN OVE TOFT, konsert og markedsføringsansvarlig på Blå

Toft er konsert- og markedsføringsansvarlig på Blå i Oslo, i tillegg til å ha lagt bak seg over 300 konserter i 20 land som støymusiker.

 

"Det å jobbe på et sted som pleier å arrangere 400 arrangementer i året og ha 15 år som utøvende musiker bak seg serverer mange rare utfordringer og episoder på gullfat, men den største utfordringen nå blir nok å komme på alt sammen."

EIRIN HAMMARI, produsent for Festspillene i Nord-Norge

Eirin har 15 år med bred bakgrunn fra festivalbransjen og erfaring fra mange ulike roller, i tillegg til utdanning som produsent. Gjennom Arctic Challenge og Sjakk OL, Storåsfestivalen, Døgnvill, Insomnia og Rytmisk Kompetansenettverk Nord, kjenner hun en arrangørs utfordringer i stor og liten skala. Hun har tidligere vært del av NKAs Festivalfagråd og sitter nå i ressursutvalget for Tilgjengelighet Kultur-Norge.

"Jeg har ingen filter for å dele erfaringer og holder fast på at så lenge en lærer så er det greit..."

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Norske Konsertarrangører (ca. 15-20 per år)