Møt NKAs kursholdere som reiser rundt i hele landet for å heve kompetansen blant landets arrangører, organisasjoner, studenter og bedrifter! Bestill kurs gjennom oss for å lære, bli inspirert og få litt hjelp på veien.

Mariann Bjørnelv
Mariann Bjørnelv
Frivillige / Personell / Organisasjon / Økonomi

Foto: Tord Litleskare

Mariann Bjørnelv er daglig leder på Folken i Stavanger og et utdannet innen både økonomi og musikk. Mariann jobber også som controller for Skral Festival og med presse for festivaler som Mablis, Findings og Eikerapen Roots Festival og Hove. Hun har vært styreleder for Akks Stavanger og sitter nå i styret til Rogaland Musikkråd og Folkeakademiet RogalandFolken er en av Rogalands største klubbscener og også studentenes kulturhus. Huset driftes i stor grad av frivillige og i snart 30 år har Folken fungert som en rekrutteringsarena for byens kulturliv og bidratt til å utdanne en rekke kulturarbeidere. Mariann startet selv sin karriere som frivillig på studenthuset Vaskeriet i Kristiansand og har et brennende engasjement for god styring, organisering og motivering av frivillige.

Mariann holder også kurs i personell, organisasjon, økonomi.

 

Magni Sørløkk
Magni Sørløkk
PR / Kommunikasjon

Magni Sørløkk har utdanning innen PR og kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI og jobber til daglig som markedsansvarlig i Spellemann. Hun har flere års erfaring med presse, markedsføring og sosiale medier for artister og festivaler gjennom blant andre ACT Entertainment, Trænafestivalen, Øyafestivalen og Pstereo.

Stian Strømseth
Stian Strømseth
Sikkerhet / HMS / Smittevern

Stian er gründer, arrangør, amatørmusiker, prosjektleder og har jobbet som leder både i det private og offentlige i en årrekke. Han er levende opptatt av trygge arrangement med høy kvalitet. Siden 2011 har Stian jobbet spesielt med publikumssikkerhet, arenakapasitet og HMS rundt i hele landet og har utviklet et HMS-kurs for arrangører.

Martine Larsen Rygh
Martine Larsen Rygh
Sponsing / Sosiale medier / PR

Martine driver kommunikasjonsbyrået Turbo Kommunikasjon, som hun startet sammen med Simone Jensen i 2013. Turbo jobber med det meste innen kommunikasjonsfaget, bl.a. sosiale medier (innhold, strategi, annonsering, overvåking), presse/PR, markedføring, påvirkere/influencers, grafisk design og tekst. Hun har syv års erfaring fra festival og tilsvarende fra forlagsbransjen. Holder kurs i kommunikasjon, markedsføring, sosiale medier, spons og prosjektøkonomi.

Limita Lunde
Limita Lunde
Organisasjon / Ledelse / Booking

Foto: Linda Wiken

Limita er daglig leder for Little Big Sister og Little Big Music. Hun er utdannet jurist og jobber for tiden også som advokatfullmektig i Bing Hodneland advokatselskap. I tillegg har hun vært daglig leder og bookingansvarlig på Parkteatret Scene i nesten 10 år og jobbet i Øyafestivalen som avdelingsleder for billett- og akkreditering i 15 år, og har lang styreerfaring fra musikkbransjen. Limita holder kurs innen kontraktsrett, organisasjonsutvikling, ledelse, booking, samt konsertavvikling, HMS, personvern og lignende.

Berit Vordal
Berit Vordal
Tilgjengelighet / Universell utforming

Berit Vordal har utdanning i ledelse og organisasjonsutvikling og som hjelpepleier i vernepleie. Hun har jobbet som assistent for funksjonshemmede i skolen, miljøarbeider ved Staupshaugen Treningsverksted, daglig leder i paraplyorganisasjonen for amatørteater i Nord-Trøndelag, produksjonsleder og teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater, regionleder for LHL Midt-Norge, kommunikasjonsrådgiver i Røe kommunikasjon, direktør for Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival og produksjonsleder og daglig leder for Elden musikkteater på Røros. Berit har vært politiker og aktiv som tillitsvalgt flere frivillige organisasjoner. Hun har også vært engasjert av Norske Konsertarrangører som prosjektleder for Tilgjengelighetsmerket.

Lars Tefre Baade
Lars Tefre Baade
Strategi / PR / Markedsføring / Merkevarebygging

Lars er partner og hjelperytter i The Oslo Way. Han har tidligere arbeidet som markedsansvarlig i Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene og kommunikasjonsrådgiver i andre byråer.

Lars er solid på kommunikasjon, prosjektstyring, strategi/prosessarbeid og ideutvikling og jobber til daglig med landets største merkevarer i musikk og kulturfeltet. Holder kurs i PR- og kommunikasjon, strategi, rådgivning, prosjektledelse, identitetsutvikling og merkevarebygging. Lars er også en mye brukt prosessleder og fasilitator for strategiprosesser. 

Ketil Hvindenbråten
Ketil Hvindenbråten
Organisasjonsutvikling / Lederskap

Ketil er utdannet og sertifisert coach fra The Coaches Training Institute. Han eier og driver av Kontrast Coaching som leverer tjenester innenfor organisasjonsutvikling, ledelse og motivasjon både til virksomheter i musikkbransjen og andre organisasjoner. I tillegg er han gründer av Mablis i Stavanger og Fredvikafestivalen i Gjøvik. Han har vært en del av lederteamet til Slottsfjell som produsent i ti år. Høsten 2018 startet Ketil Kanon Personell sammen med en gjeng andre festivalentusiaster. Selskapet har satt seg som mål å gjøre bemanning, rekruttering og organisering enklere og morsommere for arrangører. 

Som en erfaren festivalleder og foredragsholder har Ketil et bredt spekter av temaer for arrangører: Konseptutvikling, lederskap, offentlig og privat funding, anbudsarbeid, frivilligutvikling og arenaproduksjon. Han brenner også for å inspirere og utvikle fremtidens arrangørtalenter.  

Stine Mari Røverdatter
Stine Mari Røverdatter
Ledelse / Drift / Prosjekt / Økonomi / Styrearbeid / Team / Miljø / Sosiale medier

Stine Mari leder arbeidet med HR, økonomi og miljø i All Things Live Norway. 

Hun har lang erfaring med klubbdrift som daglig leder på Blå, Kanonhallen og Cafe Mono og har også jobbet med økonomi og kontrollerarbeid på en rekke festivaler. 

Stine Mari studerer organisasjon, styrearbeid, ledelse, markedsføring og bærekraft på BI. Hun foreleser også i markedsføring og økonomi på Høgskolen i Innlandet i tillegg til å være gründer og medeier i Broadcast AS.

Stine Mari er en engasjert kursholder og kombinerer ofte faglige modeller med praktisk erfaring og øvelser for å informere, inspirere og motivere deltakerne til videre innsats. 

Jon Gotteberg
Jon Gotteberg
Frivilligorganisering / Booking / Styrearbeid - fokus på studenthus/arrangører

Jon startet som bookingansvarlig på Kroa i Bø i 2002, og har siden vært involvert i mange forskjellige arrangørmiljøer og -steder; Quartfestivalen, Det Norske Studentersamfund, Parkteatret i Oslo, Stryn Kulturhus og Sørveiv. Siden 2012 har han jobbet som kultursjef i Studentsamskipnaden i Agder, som blant annet driver studenthusene Bluebox i Grimstad og Østsia i Kristiansand.

Som kursholder er det Jon du er på jakt etter om du trenger noen til å motivere/organisere den frivillige staben, hjelpe til med å ordne opp i økonomien i foreningen din, eller om det er behov for å stake ut ny strategi. Jon satt i styret til NKA fra 2013 og var styreleder fra 2016 fra 2019. Han er i dag styreleder i Sørveiv, i tillegg tar han en executive MBA ved Handelshøyskolen ved UiA i Kristiansand. 

Simen Herning
Simen Herning
Sosiale medier

Simen er daglig leder i management- og bookingselskapet ACT Entertainment. Ved siden av å jobbe som manager har Simen blant annet drevet diverse klubbkonsepter i Oslo, og yter konsulenttjenester til diverse festivaler, selskaper og organisasjoner. Som manager for sine artister, så vel som for sitt eget selskap, er Simen opptatt av de lange linjene, tydelig identitet og hvordan man skal bygge team for å nå målene en setter. Simen har erfaring som booker, agent og arrangør.

Henriette Larsen
Henriette Larsen
Barne - og ungdomsarrangement

Henriette Larsen er festivalsjef for Kulturfest Tøyen og kunstnerisk ansvarlig i Miniøya. Henriette er utdannet jurist, er forfatter av boka Jusshåndbok- for konsertarrangører og har lang fartstid fra arrangørbransjen, blant annet som akkrediteringsansvarlig og styremedlem i Slottsfjellfestivalen. 

Svein-Egil Hernes
Svein-Egil Hernes
HMS / Sikkerhet / Smittevern

Svein-Egil har lang fartstid i kulturbransjen som arrangør, prosjektleder, produksjonsleder, produsent, turnéleder, arenaprodusent, teknisk leder, underviser og kursholder. Han er NKAs faste sikkerhetskonsulent og var betydelig bidragsyter til “Sikkerhetsveileder for store arrangementer”(DSB). Han har også vært fast kursleder for NUSB (Sikkerhet ved store arrangementer) siden 2011.

Svein-Egils brede arrangørfaglige kompetanse er fra flere tiår med planlegging og avvikling av alle typer arrangementer, eventer, drift av arrangementssted (bl. a fra 5 år som ansatt produksjonsleder hos Auditorium A/S Rockefeller, John DEE og Sentrum Scene) og store arrangementer med mange titalls tusen publikummere med direktesendt TV (nasjonalt og internasjonalt), globale merkevarer og myndighetsoperasjoner på flere nivåer. 

Svein Egil har hatt ansvaret for konserter og turneer med A-ha, Barbie Bones, Bel Canto. Bertine Zetlitz, CC Cowboys, deLillos, Falsk & Mathisen, Fra Lippo Lippi, Ina Wroldsen, Jokke & Valentinerne, Kurt Nilsen, Lene Marlin, Madrugada, Morten Abel, Prodigy, Tre Små Kinesere, Satyricon, Sissel Kyrkjebø, Turbonegro, Velvet Belly og Åge Aleksandersen.

Svein Egil har hatt ansvaret for kulturarrangement under Lillehammer-OL i -94 og Ungdoms-OL i 2016, Eurovision i Telenor Arena i 2010, Minnemarkeringen på Rådhusplassen i Oslo 22. juli 2012, Grunnlovsjubileet i 2014 og har et pågående samarbeid med Norges Håndballforbund med planleggingen av EURO-2020 (EM i Håndball, kvinner). Han er fast produsent for VG-lista Topp -20 med mange store utendørskonserter fra 2004 til i dag.

Torstein Løvlid
Torstein Løvlid
Salg / Kommersialisering / Profittmaksimering / Frivillig-organisering

Hvordan tjene mer penger på det man allerede gjør.  

Etter flere år innen festival, teater, konsert, hotell og event-bransjen sitter Torstein på bred kompetanse innen å oppdage økonomiske muligheter. Med dette kurset, eller kanskje en workshop, vil dere sitte igjen med egne verktøy for å øke inntekt og fortjeneste på det dere allerede holder på med. Vil jobbe med temaer som spons, øke priser, bedre rutiner, senke utgifter og flere andre grep man kan ta som organisasjon. Er i dag partner i The Oslo Way og jobber med flere spennende prosjekter.

Jobber gjerne også med motivasjon, organisasjonsstruktur, booking og andre felter som dere arrangører kan ønske å jobbe med, i tillegg til å øke overskuddet. 

 

Linnea Svensson
Linnea Svensson
Sponsing / Miljø / Produksjon

Linnéa holder kurs i temaene miljø, sponsing og produksjon (konsept, plan, prosjektbudsjett etc). Hun bistår også med strategiarbeid innen de ulike temaene dersom det ønskes. På kurset hjelper hun dere med å komme i gang med arbeidet, eller å videreutvikle det dere allerede har.
Linnéa underviser i kurset "Eventledelse" på BI i Oslo og i Bergen. Hun jobber med byutvikling og bærekraftsprosjekter innen kultur og idrett. Linnéa er sertifisert Miljøfyrtårnkonsulent og har også jobbet med ISO20121-standaren for bærekraftige arrangement i Norge. Hun er styreleder for MØST og styremedlem i Stiftelsen Greener Events mfl. Hun er aktiv i det europeiske arrangørmiljøet i YOUROPE og var med å starte Green Operations Group i 2011.

Linnéa har vært arrangør i over 20 år. Hun har de siste årene jobbet i i by:Larm med hovedansvar for konferansedelen. Hun var i perioden 2002-2011 i Øyafestivalen med ansvar for sponsing, økologisk mat og miljø; både praktisk og kommunikativt, samt med festivalproduksjon og -drift generelt. Hun har vært medeier og styreleder i konsertstedet BLÅ i perioden 2006-2011, samt jobbet med ulike tv-events via tv-produksjonsselskapet Eyeworks blant annet Spellemann og Nobel. I Greener Events var hun daglig leder og jobbet med miljøprosjekter innen idrett, samfunn og kultur.  
Linnéa er forfatter en av Sponsorhåndboka utgitt av NKA i 2013 og har også laget flere veiledere for arrangører i miljøarbeid.


Elisabeth Bekken Vikanes
Elisabeth Bekken Vikanes
Sosiale medier

Elisabeth har en bachelorgrad i kulturprosjektledelse og jobber i dag som Sosiale Medie Ansvarlig i OBOS. Hun elsker musikk og kultur og har en CV stappet med utallige timer som både frivillig og ansatt i flere store og små kulturprosjekter. I sommerferien, når hun ikke sitter på kontoret jobber hun blant annet med Palmesus. 

Are Bergerud
Are Bergerud
Søknader / Booking / Konsertproduksjon

Are Bergerud er daglig leder i kompetansesenteret Tempo i Midt-Norge hvor han blant annet jobber med veiledning av medlemmer, kurs og seminarer, i tillegg til større prosjekter som Trondheim Song:Expo, Musikkbyen Trondheim og Trondheim Calling.

Are har bakgrunn fra Samfundet i Trondheim, og har videre jobbet med konserter i mange ulike roller. Han har blant annet vært engasjert som bookingkonsulent for UKA, hvor han satt opp større konserter med blant annet Future, Lorde og Martin Garrix. Den siste tiden har han vært en del av nysatsningen Trondheim Konsertkollektiv, som er en ny lokal arrangør som setter opp konserter på mange forskjellige scener i Trondheim. Are har tidligere også jobbet med konsertproduksjon i Polar Artist og har totalt sett vært involvert i mer enn 500 konsertproduksjoner.

 

Marit Over-Rein Stokkenes
Marit Over-Rein Stokkenes
Publikumsutvikling / Mangfold

Hvordan kan dere nå ut til et større publikum og nye publikumsgrupper? Hvordan kan dere legge en god og realistisk plan for å få mer mangfold både foran, på og bak scenen? I dette kurset lærer dere mer om publikumsutvikling og hva vi vet fungerer (og ikke fungerer) i praksis.

Marit er ansatt som fagansvarlig i kompetansesenteret ØKS der hun blant annet jobber med rådgivning, kurs og seminarer for musikklivet i Viken, Vestfold og Telemark. Hun er medforfatter av håndboken Mangfold i Kulturlivet, og har jobbet mye med arrangementer for og med ungdom. Ved siden av jobb er hun medeier i arrangørselskapet Romfarer United, og har tidligere jobbet som blant annet markedsansvarlig i Interkultur og markedssjef på Union Scene.

Guri Hummelsund
Guri Hummelsund
Sosialt entreprenørskap

Guri Hummelsund er tidligere prosjektleder for NKAs prosjekt Konsertarrangører og sosialt entreprenørskap. Hun har 15 års erfaring som forretningsutvikler for sosiale entreprenører, fra Norge siden 2017 og tidligere i Storbritannia. I Oslo jobber hun som forretningsutvikler for sosiale bedrifter, coach, kursholder, mentor og konseptutvikler for Vollebekk Fabrikker. Guri har bakgrunn både som utøvende musiker og konsertarrangør og brenner for løsninger for sosiale utfordringer og sirkulærøkonomi.

Julie Forchhammer
Julie Forchhammer
Miljø
Julie Forchhammer jobbet frivillig på sin første festival da hun var seks år gammel. Siden den gang har hun startet opp spillesteder, vært manager for masse fete norske bands flere, reddet regnskog i Regnskogfondet, og vært miljøsjef for Øyafestivalen. Nå bor hun i Vang i Valdres hvor hun var festivalsjef for Vinjerock i fem år – et av Norges mest populære kulturarrangement. Julie har et brennende engasjement for å finne de gode og grønne løsningene og deler gjerne av sine erfaringer.

 

Thomas Digervold
Thomas Digervold
Organisasjon, arbeidsmiljø, team, styrearbeid

Thomas Digervold har jobbet 15 år i musikkbransjen og er utdannet arbeid- og organisasjonspsykolog ved Universitet i Bergen, har en bachelor i sosial antropologi, er ølsommelier, driver Fest i Kjeften, har drevet eget booking og management og jobbet som alt fra barsjef, bookingansvarlig, styreleder, frivilligansvarlig og promo ansvarlig Norge rundt. De siste årene har han vært profileringskoordinator for Festspillene i Bergen, promo og markedsføringansvarlig for Vill Vill Vest og promo og konferanseansvarlig for Siderfesten. Fra august 2020 overtok Thomas jobben som daglig leder ved Cornerteateret i Bergen. 

Fem år ved Studentersamfunnet Driv i Tromsø, to år i styret på Hulen Bergen, fire år i Vill Vill Vest og utallige timer på festivaler har gjort at Thomas har en bred erfaring som kan komme de fleste medlemsorganisasjoner til gode. Han har med utdanningen og erfaringen sin mange gode verktøy for å få team, styregrupper og ledere til å fungere bedre sammen og skape et mer effektivt og kreativt arbeidsmiljø. 

Og hvis dere er heldige så kan det være han smeller opp en ost og ølsmaking når han er først er på besøk!
Marthe Berg
Marthe Berg
Tilgjengelighet / Universell Utfoming

Marthe har erfaring som Tilgjengelighetsansvarlig for Olavsfest i Trondheim. Hun er utdannet syns – og mobilitetspedagog, en utdanning som gir spesialkompetanse på svaksynte og blinde. Til daglig jobber hun med mobilitetsopplæring, fysisk tilrettelegging og hjelpemidler til svaksynte og blinde hos Norges Blindeforbund og Adaptor Arbeid. Marthe har også erfaring med Universell Utforming.