Velkommen!

Sammen med Palmesus i Kristiansand inviterer vi til årets store begivenhet - Arrangørkonferansen 2017! Dette er den største og viktigste møteplassen for landets arrangørbransje og vi gleder oss til å samle hundrevis av arrangører i Kristiansand i midten av oktober for å utveksle erfaringer, bygge nettverk og videreutvikle live-segmentet i Norge. Konferansen er lukket for NKA sine medlemmer og samarbeidspartnere.

I forbindelse med konferansen innkaller vi også medlemmer til ekstraordinært landsmøte torsdag 12. oktober.

I år har vi utvidet kapasiteten til 250 plasser siden presset har vært stort de siste årene. Vær allikevel rask med påmeldingen da plassene går fort unna. Husk også og være tidlig ute med å bestille reise for å holde kostnadene nede.

MELD DEG PÅ HER

Innledere

Putte Svensson Sahlin
Putte Svensson Sahlin

Putte Svensson er den rumsrena rebellen og musikkelskeren som ved 15 års alderen var med å starte opp foreningen Rockparty som arrangerer Hultsfredfestivalen. Han er i dag profesjonell visjonær og anerkjent entreprenør både i Sverige og internasjonalt. Putte foreleser blant annet på skoler og utdanningsinstutisjoner med sine inspirerende foredrag der han sammenfatter sin reise som både entreprenør og person og oppfordrer til kreativitet, rocke på og se muligheter.

Eva Kvelland
Eva Kvelland

Eva Kvelland er tidligere norsk politiker (V) og har siden 2014 jobbet som kommunikasjonsrådgiver i PR- byrået Ordkraft. Hun har mastergrad i offentlig politikk og ledelse fra Universitetet i Agder, og har tidligere vært doktorgradsstipendiat ved samme universitet med forskningsområde på folkeaksjoner og politisk deltakelse. Hun har tidligere vært medlem av Venstres sentral og landsstyre. Eva er tidligere politisk rådgiver for Lars Sponheim (2004–2005) og generalsekretær i Norges Unge Venstre (2001–2003).

Jon S. Jacobsen
Jon S. Jacobsen

Jon S Jacobsen har jobbet med operativ sikkerhet siden 1976 da han startet som dørvakt. Siden da har han jobbet med hundrevis av kunder både i privat og offentlig sektor som sikkerhetsansvarlig på både strategiske, taktiske og operasjonelle nivåer. Jacobsen er daglig leder og eier av sikkerhetsselskapet S.O.S Event Security, som spesialiserer seg på arrangementssikkerhet. Jacobsen har de 12 siste årene vært ansvarlig for flere hundre konserter, sportsarrangementer og festivaler i Norge. Jacobsen gjennomfører sikkerhetstesting, inkludert testing av eksisterende sikkerhetstiltak, sårbarhetsvurderinger og sikkerhetsrevisjoner for selskaper både i privat og offentlig sektor. Som medlem av prøvenemnda i sikkerhetsfaget vurderer Jacobsen kandidater til et fagbrev i sikkerhet. Jacobsen er medforfatter av boken "In Hindsight", som er en samling av case studier i krise og krisestyring. Jacobsen er styremedlem i Institute of Crowd Education og blant annet medlem av Yorope og The Security Institute UK. Jacobsen er Styreleder i SilverBack Security Academy og er lærer i sikkerhetsfag på Bachelorstudium innen "Security Management".

Kenneth Tangnes
Kenneth Tangnes

Kenneth Tangnes driver byrået Kontra Oslo. Kontra Oslo jobber med kultur, kommunikasjon, konsept og strategi. Han har universitetsbakgrunn fra kunsthistorie, sosiologi og kulturantropologi ved Universitetet i Oslo og er utdannet KaosPilot fra Århus i Danmark. Han har 15 år med byråerfaring og har blant annet jobbet som skandinavisk kreativ leder i et av Nordens største kommunikasjonsbyråer.

Guri Hummelsund
Guri Hummelsund

Guri Hummelsund er NKA sin nye prosjektleder for prosjektet Konsertarrangører og sosialt entreprenørskap som et støttet av Sparebankstiftelsen. Hun har i de siste 9 årene bodd i London, der hun siden 2008 har arbeidet som development og awards manager med organisasjonen UnLtd - en ledende leverandør av støttemidler til sosiale entreprenører i Storbrittania. Der støtter hun årlig mellom 50-80 sosiale entreprenører med å sette opp sosiale bedrifter. De får pengestøtte, opplæring, kursing, mentor og 1:1 coaching. Hun har bakgrunn som utøvende musiker og konsertarrangør med erfaring både fra Norge og England, og brenner for musikk og løsninger på sosiale utfordringer.

 

Chris Allan Simonsen
Chris Allan Simonsen

Chris er partner og kreativ planner i Trigger (kåret til verdens beste kreative PR-byrå i 2015). Han er evig nysgjerrig på hvordan verden funker, og bruker dette til å se nye sammenhenger og jobbe med fine folk. Chris mener kritisk og kreativ tenkning kan og bør være gode venner, og har med dette vunnet et tosifret antall gull i nasjonale og internasjonale kommunikasjonskonkurranser. Chris er tidligere kreatør, utdannet art director og startet blant annet kommunikasjonsavdelingen på Det Norske Studentersamfund, var leder for studentkonkurransen Gullkalven og har drevet kulturscene og studentbar. På UiO har han også vært gjesteforeleser, seminarleder, assistentlærer på Institutt for medier og kommunikasjon. Sannsynligvis den eneste college dropout'en som har fått holde «Velkommen til UiO»-talen sammen med rektor og ordfører (etter dropout.)

 

Stian Strømseth
Stian Strømseth

Stian er gründer, arrangør, amatørmusiker, prosjektleder og har jobbet som leder både i det private og offentlige i en årrekke. Han er levende opptatt av trygge arrangement med høy kvalitet. Siden 2011 har Stian jobbet spesielt med publikumssikkerhet, arenakapasitet og HMS rundt i hele landet og har utviklet et HMS-kurs for arrangører.

Dan-Michael Danino
Dan-Michael Danino

Dan-Michael Danino er daglig leder på Parkteatret Bar i Oslo. Parkteatret ligger i hjertet av Grünerløkka, og er blant Norges viktigste konsertscener. Parkteatret Bar, som er tilknyttet stedet, er svært populær og inne i sitt 15. år. De fokuserer på kvalitet i alle ledd og har brukt mange år på å bygge opp gode systemer og rutiner. Dan arbeider i tillegg som prosjektleder for Øya Internasjonal, Øyafestivalens internasjonale delegatprogram og har tidligere vært med på å starte steder som Demo Bar og Krocketfestivalen i Halden.

Anders Bakke
Anders Bakke

Anders Bakke er daglig leder på Human Mote på Tøyen i Oslo. Han er som veteran i Oslos utelivsbransje og regne og har bakgrunn fra hotellbransjen. Tidligere drev han cocktailbaren Morgenstierne, vært barsjef på Parkteatret Bar, jobbet på Perla, Bar Boca m.m. I tillegg til å mikse drinker er Anders vokalist i grindcorebandet Beaten To Death.

Her foregår det

Årets konferanse finner sted på Clarion Hotel Ernst i Rådhusgaten 2 i Kristiansand sentrum. All praktisk informasjon finner du her

58.144565,7.992762,17

Program (oppdateres løpende)

torsdag 12.10
16:00 - 18:00
Registrering og innsjekk

Registrering og innsjekk til Ekstraordinært Landsmøte og Arrangørkonferansen 2017.

Sted: Lobbyen på Clarion Hotel Ernst

Det vil bli servert kaffe og noe å bite i for de som skal delta på LM.

18:00 - 20:00
Ekstraordinært Landsmøte for Norske Konsertarrangører

Vi innkaller medlemmer til ekstraordinært landsmøte i forkant av Arrangørkonferansen for å behandle forslag til endring i vedtektene. Styret foreslår å endre hyppighet og tidspunkt for når landsmøtet skal arrangeres. Styret foreslår også en ny struktur for organisasjonens styringsdokumenter.

Les mer her

fredag 13.10
09.30 - 11.00
Registrering og innsjekk

Registrering on innsjekk for deltakere av Arrangørkonferansen 2017.

Sted: Lobbyen på Clarion Hotel Ernst

 

 

11:00 - 12:00
NKA ønsker velkommen

- NKA ønsker velkommen til Arrangørkonferansen 2017
- Oppsummering av ekstraordinært Landsmøte
- Velkommen fra vertskapet Palmesus
- Presentasjon av tall
- Relansering av prosjektet Konsertarrangører og sosialt entreprenørskap

12:15 - 13:00
History of Cool

Ingenting er mindre kult enn et foredrag om kulhet, sånn begynner dette foredraget…om kulhet. Alle vil gjerne være kule! Man skal bare ikke snakke om det eller innrømme det…

Det er bredt mot smalt, det populære og folkelige mot elitisme, nye penger mot gamle penger, overmakta mot underdogs, forrige generasjon mot neste generasjon, dyrt mot riktig, gullrekka mot undergrunn, sellout mot cred, entusiasme mot sarkasme, Tesla mot Volvo P1800, Titano mot Ultima, RedBull mot vørterøl, håndballsupportere med kubjeller mot fotballcasuals med ‘Millwall bricks’, bygd mot by, diktatorer og guerillasoldater, narkotika, internasjonal terrorisme, hemmelige språk og koder, osv. Kulhet er et smalt fenomen som favner bredt og som har hatt og har en betydelig påvirkning på samfunnet.

Les mer her

13:15 - 14:00
Rumsren Rebell

Vil man ha noe gjort får man gjøre det selv. Putte Svensson og en gjeng med kompiser startet foreningen Rockparty i 1981. De arrangerte konserter med band de selv ville høre på, men en dag klarte de ikke å bestemme seg for hvilket band de skulle booke og kjørte like så godt på med alle sammen. Hultsfredsfestivalen var født og levde i hele 24 år.

Takket være Hultsfredsfestivalen ble også andre ideer og selskap skapt som holder hus i Rock City, en bygning der forskning, utdannelse, næringsliv og kultur utvikles og skaper regional tilvekst. Engasjement, skaperkraft, utholdenhet og tillit var direkte avgjørende for at Hultsfred og Rock City kunne bli en utviklingsmagnet og møteplass på et internasjonalt nivå. Bygningen huser rundt 20 ulike virksomheter og et 70 talls ansatte med en omsetning på ca 100 millioner kroner. Antallet studenter stiger stadig og er i dag på rundt 400 stykker.

Les mer her

14:00 - 15:00
Lunsj

Lunsj på Clarion Hotel Ernst


15:00 - 15:45
Det perfekte sponsorsamarbeid

I tråd med at arrangørenes rammebetingelser i forhold til det offentlige er i endring øker også behovet for privat finansiering for å ha flere bein å stå på. Flere arrangører har utfordringer med å tiltrekke seg og beholde sponsorer i et krevende landskap med tøff konkurranse fra andre kulturfelt, og ikke minst fra idretten som ofte sitter på større administrative ressurser tilgjengelig for å arbeide utelukkende med spons. NKA inviterer noen av de største kommersielle aktørene til å ta samtalen med noen av landets arrangører. Hvordan ser det perfekte sponsorsamarbeidet ut? Hvordan tiltrekker man seg og velger hvem man ønsker å samarbeide med, og hvordan kan man lage samarbeid som gir best uttelling for begge parter?

Panel: TBA

16:00 - 16:45
Åpen mic!

Vi inviterer våre medlemmer til å fortelle om sin historie, sitt hjertesukk, sin utfordring, sin gladsak, sin oppfordring eller om sitt prosjekt fra scena! Bolken deles inn i 6 deler a 5 min, og du må melde inn din sak på forhånd. Vi velger ut 6 kandidater som får en gylden anledning til å sette noe på agendaen og dele med sine arrangørkollegaer. Det blir satt av tid til spørsmål fra salen.

Meld deg på her

17:00 - 19:00
Sosialt program

Mer info om sosialt innhold kommer!

 

 

 

19:30 - 00:30
Middag på Klubben

Vi samles på Klubben for middag og sosialt

Adresse: Vestre Strandgt. 8

 

 

 

lørdag 14.10
10:00 - 10:30
Sosialt entreprenørskap på sitt beste

Inspirasjonsforedrag om sosialt entreprenørskap for konsertarrangører.

Mer info kommer.

 

 

10:35 - 11:30
Sikkerhet & beredskap i et arrangørperspektiv

Arrangementssikkerhet er like viktig som det alltid har vært, men terrorhendelsene som i de siste årene blant annet har rammet konsertbransjen og publikummere har satt krisekommunikasjon og sikkerhet i et nytt perspektiv. NKA arbeider daglig med sikkerhetstematikk, og på Arrangørkonferansen 2017 setter vi sammen et panel med noen av landets fremste eksperter for å blant annet snakke om hvordan sikkerhetsbildet har endret seg, hvordan man på best mulig måte kan ruste seg, hvordan man kommuniserer med publikum og hvem som skal ta kostnaden for de høynede sikkerhetstiltakene.

Panel (oppdateres løpende): Christian Schøyen (Project Director og COO, Live Nation Norway), Jon Sigurd Jacobsen (daglig leder, S.O.S Security AS)

11:45 - 12:45
NKA Speedmeetings: Møt din mentor

På Arrangørkonferansen får du mulighet til å ha eksklusive møter med personer i arrangørbransjen som til daglig jobber med tema som booking, markedsføring, PR, frivillighet, salg, sponsorvirksomhet m.m.

Få verdifulle tips og førstehåndskunnskap gjennom et møte med en eller flere av våre utvalgte mentorer. Hvert møte varer i 9,5 min før man må avslutte slik at nestemann får plass ved bordet. Det er mulighet for å legge inn kommentar/info om det du ønsker å snakke om på forhånd i påmeldingsskjemaet slik at mentor kan forberede seg på hvem man skal møte. Hver mentor er tilgjengelig for fem møter mellom 11.45 og 12.45 på lørdagen.

Påmeldingsskjema og oversikt over mentorene kommer til høsten.

13:00 - 14:00
Parallellsesjoner
 • Rom 1: SoMe for viderekomne: Målgruppeforståelse og kommunikasjon mellom de ulike kanalene og flatene v/ Chris Allan Simonsen.

 • Rom 2: SoMe for nybegynnere: v/ TBA.

 • Rom 3: Workshop: Hvordan knekke koden med sosialt entreprenørskap. Fra idé til prosjekt! Workshopen vil gi en introduksjon til NKA's støtteordning Sosialt Entreprenørskap for Konsertarrangører, eksempler på gode prosjekter, både i Norge og internasjonalt, mulighet til å utforme ideer, spørsmål og svar. v/ Guri Hummelsund
14:00 - 15:00
Lunsj

Lunsj på Clarion Hotel Ernst.

15:00 - 16:00
Parallellsesjoner II
 • Rom 1: HMS for arrangører v/ Stian Strømseth. I flere ulike lover er det regler om at produksjon, produkter og tjenester skal oppfylle forskjellige sikkerhets- og kvalitetsbetingelser. Det stilles også krav til lokaler, verneinnretninger og tilrettelegging av arbeidet for å sikre ytre miljø og gi trygghet for dem som gjør jobben. En vanlig samlebetegnelse for dette området er HMS - Helse, Miljø og Sikkerhet. Hvordan går man frem som arrangør? v/ Stian Strømseth.

 • Rom 2: Høyt arbeidspress - skille mellom jobb og fritid. Alle har en psykisk helse, også på jobb. Hva er forskjellen på positivt og negativt stress? Hvordan kan vi hjelpe hverandre til å brenne for jobben, uten å brenne ut? v/ TBA
15:00 - 17:00
Parallellsesjoner III
 • Rom 3: Lobbykurs, Bedrifter og organisasjoner bruker millionbeløp årlig for å få saken sin hørt av politikere. Men det er ikke alltid så lett å vite hva som virker. Hvordan går du frem? Når bør du ta en telefon – og til hvem? v/ Eva Kvelland og Kjetil Nordhus.

 • Rom 4: Bardrift for klubbscener Mange scener får store deler av inntekten sin gjennom bardrift. Men hvordan drifter man en god bar, og hvordan kan man ved relativt enkle grep drifte smartere og øke inntjeningen? I denne workshopen ser man på alt fra logistikk, næring, personalstruktur, opplæring, timelister, sikkerhet, systemer osv. Vi vil også gå inn på hvordan man kan kutte kostnader ved å se leverandøravtaler og forhandle nye og bedre avtaler, kontakt med ulike etater, barteknikk, trender og vareutvalg. 
  v/ Dan Michael Danino og Anders Bakke. Begrensede plasser! Påmelding her.
16:00 - 17:00
Parallellsesjoner IIII
 • Rom 1: TBA

 • Rom 2: TBA

 

 

17:00 - 19:00
NKAs samarbeidspartnere

Sosial hygge, mingling og presentasjon av NKA sine samarbeidspartnere. Alle samarbeidspartnerne vil være tilgjengelig for spørsmål og en prat.

Det vil bli servert noe å bite i og baren er åpen.

Sted: Lobbyen på Clarion Hotel Ernst.

 

 

20:00
Middag

Vi samles for avsluttende festmiddag!

Mer info kommer.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev